Botrygg

Botrygg bygger och förvaltar fastigheter. Här berättar vi om stort och smått ur vår vardag.

3 maj 2008

Norrköpingsmiljöer piggar upp i Botryggs trapphus

De boende i kvarteret Gåsen i Norrköping har nära till vackra målningar.
I deras korridorer har nämligen en konstnär hållit hus i flera månader.


Clas-Åke Schlönzig avslutar sin målning av Spången.

Det är viktigt med estetiska trapphus, tyckte fastighetsbolaget. Så de hyrde in Clas-Åke Schlönzig från Linköping. Numera vimlar det av vackra, gamla Norrköpingsmiljöer på Gamla Rådstugugatan i Norrköping.

- Folk är oftast positiva när de går förbi, berättar Clas-Åke Schlönzig

25 tavlorEn tavla i varje trappavsats, och några till, får plats i de nybyggda husen. Det blir 25 tavlor sammanlagt. Och de boende är glada att de får målningar att titta på i stället för kala trapphus.

- Fast det finns ju enstaka knäppskallar överallt. Jag har väl varit med om några spydiga kommentarer, säger han.

Clas-Åke Schlönzig är ingen nybörjare precis. Sedan 1994 har han målat på trapphusväggar, men konstnär har han varit sedan han var 18.

Stilen beskriver han som nordiskt friluftsmålande. I Linköping har han gjort mycket liknande - fast Linköpingsmiljöer då förstås.

Varför LinköpingskonstnärNu, efter tre månader, börjar det bli dags att avsluta arbetet och åka hem till grannstaden igen. Han är nöjd med tiden i Norrköping, men har en fråga kvar, som han grubblat på:

- Man kan ju fråga sig varför de valde att anställa en Linköpingskonstnär. Fanns det ingen i Norrköping? säger Clas-Åke Schlönzig och ler lite smått.
Norrköpings Tidningar 2008-05-03

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar